Monday 16 July 2018

Térképek

Hogy kicsit képivé is tegyem az írásaimat, megalkottam a regényekhez illő térképeket.
Említettem, hogy jórészt két világ köré csoportosulnak az írásaim eseményei: Andúnia és Forrásföld országaira. A Forrásföld térképet már régebben megrajzoltam, mivel szükségem volt rá ahhoz, hogy vizuálissá váljon, hogy Red merre kószál, és mik a távolságok. Később Andúnia térképe is megszületett, mert már annyi helyen játszódnak a történetek, hogy le kellett rajzolnom, hogy átlássam.


 Forrásföld, ami korábban Forrásföld (fővárosa az Ezeréves Város) és Északi Birodalom (fővárosa Nume) részekből áll, de Az Álomdémon 2. része úgy végződik, hogy a két királyság egyesült egy uralkodó alatt. Őket övezi Pohjola és a Nór birodalom, továbbá lemaradt messze keleten a Kopár Vidék (ennek a 3. részben lesz fontosabb szerepe, de ott még nem járok).

Andúnia, ami egy kontinensnek a középső részét foglalja el. Nagy ország, fővárosa Hemmen, tőle délre fekszik a hírhedt Sol, a sivatagi ország, és az egzotikus Bíra. Az Andúniától északra eső területek a nomádok törzsek uralják, némelyek harciasak, mások békésen élnek a hegyekben.

No comments:

Post a Comment